Verhalen van monumenten eigenaren

Detailfoto van de binnenzijde van de watertoren in Axel.
Het Warenhuis in Axel,
Monumenteigenaar
Vrijwilligers van de watertoren in Axel.
“Wij - de vrijwilligers - voelen ons allemaal heel betrokken bij het wel en wee van de toren. Als je hier ‘dienst’ hebt, ben je echt verantwoordelijk. We steken er veel vrije tijd in en vinden het leuk om alle bezoekers over de historie van dit bijzondere cultureel erfgoed te vertellen.”
Detailfoto van molen De Vier Winden in Sint-Annaland.
Davie en Christine,
Monumenteigenaar
De eigenaar van molen De Vier Winden in de molen.
“Ik ben me gaan verdiepen in wat het inhoudt om een molen te onderhouden en of het wat voor ons zou zijn om eigenaren te worden van een monument en in het molenaarschap. Daarna zijn we het huis zelf pas gaan bezichtigen”, vertelt Davie.
De voorgevel met authentieke details
René en Marga,
Monumenteigenaar
Eigenaren René en Marga
”We zijn zo blij met de monumentenwachters, voor leken zoals wij is hun expertise onmisbaar. We kunnen met onze vragen altijd bij hen terecht, ze zijn vriendelijk en alles is goed geregeld”
De authentieke trap
Jorn en Jorien,
Monumenteigenaar
Eigenaren Jorn en Jorien
‘Op 24 december 2017 kregen we de sleutels van het huis. Dezelfde dag begonnen we met de grote schoonmaak en richtten we een slaapkamer in. Kamperen in je eigen huis. Primitief, maar het is werkbaar. Er is een keuken, een douche, we kunnen slapen en eten. Ons Zeeuwse verhaal kon beginnen.’